Saturday, December 5, 2009

Bicycling Life


Bicycling Life


Many bicycle web sites are "event" oriented. Lots are interested on races or racers. Most are seasonally oriented, and a few are advocacy oriented. We are not disinterested in these things. We are simply more interested in the promotion of cycling as a "normal" means of transportation for every day travel needs as well as recreation and healthy exercise.

http://www.bicyclinglife.com/

Thursday, December 3, 2009

all steel bicycle



frame basikal mtb lama masih berfungsi dengan baik selepas dicat semula.

Monday, September 21, 2009

selamat hari raya aidilfitri 1430


Selamat hari raya aidilfitri 1430H
Maaf Zahir dan Batin
Boleh mula plan kayuhan raya.

Friday, August 28, 2009

Selamat Berpuasa


Selamat Berpuasa kepada semua kawan-kawan,
ada kayuh ke time-time puasa ni

Wednesday, July 15, 2009

bukit larut taiping





sabtu: 11 julai 2009
aktiviti: mendaki Bukit Larut

minggu ni mendaki bukit larut pulak. tolong temankan pelajar smkgs sebagai guide dan jurugambar.

Wednesday, June 10, 2009

taiping-pangkor-taiping

tarikh: 9-10 jun 2009
jarak : 100+ km (sehala)
laluan: kamunting-taiping-pantai remis-lumut-pangkor (pergi)
pangkor-lumut-air tawar-beruas-trong-taiping-kamunting (balik)
rakan2: Suhaimi jaafar, Ismail alias.

kayuhan mini touring yang dilakukan untuk mengisi masa cuti sekolah kali ini. Tujuan utama kayuhan adalah untuk mencuba aktiviti berbasikal dengan jarak yang lebih jauh dan melibatkan aktiviti bermalam.

Aktiviti lain yang dilakukan
i) ronda2 di p.pangkor
ii) makan2
iii) berenang-renang di pasir bogak.

air tebu, jumpa ja mesti







semasa makan tenghari di jeti lumut, bersama hj mustafa yang datang memriahkan kayuhan ke p.pangkor. terima kasih kerana sponsor makan kali ni.

jeti lumut ke pulau pangkor






dalam mesra ferri

pantai pasir bogak

kayuhan dalam air



Monday, June 8, 2009

laskar pelangi

Tuesday, May 12, 2009

Malaysia-Thailand cycling expedition 2009

antara riders perempuan yang join kayuhan- kak nab dan cik ju

dalam perjalanan,

pondok rehat untuk bersantai.



perjalanan dari kem tasoh ke wang kelian. zon pendakian sebelum sampai ke wang kelian.

bro suzaimi dan ajam, tolak besskal yee banggg...


tamat zon pendakian....baru ada sen yumm

simpang ke pak bara. pantai peranginan menarik di Thailand

berehat di sebuah masjid berhampiran Satun. maaf lupa pulak nama masjid ni

Sempadan Malaysia Thailand. Dengan lafaz bismillah mula menyeberangi sempadan....suspen jugak nehh

makanan biasa ditemui berhampiran sempadan...pulut, mangga

bersambung nanti...
video

Tuesday, April 28, 2009

Cycling Southeast Asia With Homemade Panniers And A Custom Built Bike

Cycling Southeast Asia With Homemade Panniers And A Custom Built Bike

Posted using ShareThis

Monday, April 27, 2009

The Best Short Video - malaysiakini

The Best Short Video - malaysiakini

Posted using ShareThis

Monday, April 20, 2009

mtb lama

basikal kedua tuan blog yang baru siap dipasang...hijau

hafiz-kawan baru sedang membersihkan frame mtb lama sebelum dicat

gosok-gosok dengan kertas pasir utk memastikan permukaan yang nak dicat bersih dan rata...

kayuhan semasa jelajah malaysia 09-penonton

laluan ipoh ke sg petani. semasa berhenti menunggu ketibaan peloton di Simpang, Taiping.

rumah melayu lama yang terdapat dlm perjalanan ke Kuala Kangsar



Tuesday, April 14, 2009

Sembilang Claypot Ban Pecah

laluan hari kedua kayuhan. melalui kawasan ternakan ikan sangkar-siakap, di Kuala Gula Perak. permandangan dari atas jambatan..

jambatan yang menghubungkan kuala gula ke kuala kurau

bersiap untuk meneruskan kayuhan hari ke 2......masih di persekitaran kari sembilang sirip merah

berehat atas jambatan. mcm best ja tengok ikan dalam sangkar kat bawah tu......agak2 sampai ka kalau pancing....cesss

memulakan kayuhan ...masjid sg baru.... bersih masjid ni. bangun jam 5.15 pagi bersedia untuk solat berjemaah.........alhamdulillah. semoga diberi kekuatan utk meneruskan kembara basikal sambil mengimarahkan rumah Allah. amin

Selamat sampai di lokasi yang dipilih utk bermalam. berehat2 sambil tengok matahari tenggelam

antara laluan yang dilalui termasuk jalan kampung di sepanjang tepi laut

zainal, member baru yang baru pindah dari johor ke semanggol. bersemangat dgn basikal yg baru siap dipasang

singgah tengok beranda rumah lama2.....cadang buat koleksi rumah2 tradisional dalam siri kembara basikal semanggol
KeBase
http://kembarabasikalsemanggol.blogspot.com/


assalamualaikommm....... mana tuan rumah nih....nyorok pulak

video
sedikit gambaran semasa kayuhan yang sempat dirakam untuk tatapan peminat touring di Malaysia

taiping to sabak bernam

ShareThis